Pallohenkilöt

Pallohenkilöitä tarvitaan Siilinjärvellä vuonna 2024 Naisten Ykköspesiksen ja Miesten Suomensarjan, Tyttöjen Superpesiksen peleissä sekä Naisten Suomensarjan otteluissa.

Mikä joukkue on milloinkin vuorossa selviää peli-, tuomari- ja kirjurilakanasta. Nämä tarkentuvat myöhemmässä vaiheessa.

Pallohenkilövuorot on ko. lakanaan määritetty junnutiimissä sovitun systeemin mukaisesti. Jos nimetty joukkue on estynyt hoitamaan pallohenkilövuoroaan, vaihdoista sovitaan junnutiimissä sovitun mukaisesti.

Joukkueittan sovitaan, kuinka pallohenkilövuoroon pelaajat jaetaan. Ottelun pallohenkilöille täytyy määrittää vastuuhenkilö, joka yleensä on jonkun pallohenkilönä olevan vanhempi. Tämä vastuuhenkilö pääsee ilmaiseksi ko. otteluun. Vastuuhenkilön tehtävänä on opastaa pallohenkilöt tehtävään ja valvoa että homma tulee hoidetuksi. Vastuuhenkilö auttaa myös tarvittaessa pallojen etsinnässä.

Jokainen joukkue sopii toimintatavan estymistilanteisiin.

Kukin pallohenkilö saa tehtävänsä hoidosta pienen palkkion, joka tarkentuu myöhemmässä vaiheessa. Haluamme tukea nuoria vastuunottamisessa ja kuinka seurassa harrastamisen lisäksi voi toimia erilaisissa rooleissa. Palkkion saaminen edellyttää verokortin hankintaa. Palkkion saamiseksi henkilön tulee täyttää Pallohenkilölomake, johon otetaan kuittaus ottelun kotijoukkueen toimijalta. Kun kesän tehtävät on hoidettu, toimitetaan lomake ja verokortti Mantun toimistolle tai Mantulla olevaan SiiPen postilaatikkoon viimeistään 30.9.2024 mennessä.

Pallohenkilölomake

Ohjeita pallohenkilöille

  • Paikalle 50 minuuttia ennen ottelua
  • Joukkueiden aloittaessa lämmittelylyönnit, pallohenkilöt menevät pysäyttämään ja palauttamaan pitkäksi meneviä lyöntejä (yksi pallohenkilö vahtimaan monttuun meneviä palloja)
  • Varustuksena peliasu, kypärä, räpylä ja lenkkarit. Asu voi olla myös seuran verkkari, tuuliasu tai vastaava, pyritään siihen, että kaikilla olisi samalainen asu.  Otteluissa käytetään Mantulta löytyviä Halpa-Hallin pallohenkilöiden asuja
  • 15 minuuttia ennen ottelua pelituomari käy kansanne pikaisesti läpi tehtävänne
  • Muistetaan, tehtävä on vastuullinen ja tärkeä
  • Tehtävässä keskitytään ja seurataan peliä, älä käännä selkääsi kentälle päin
  • Palloja ei saa ottaa kiinni ilmasta kopiksi vaan niiden annetaan pudota maahan
  • Seurataan minne pallo menee ja jos oli laiton käydään pallo hakemassa rivakasti ja laitetaan tulemaan kohti ”putkea”, jos taas pallo oli kentässä väistetään palloa hakevia pelaajia, eikä myöskään anneta ohjeita pelaajille minne pallo meni
  • Erikseen EI etsitä muita palloja kuin peliin kuuluvia, jos niitä löytyy palauta nämä pallot ottelun tauolla tai jälkeen ”putkelle”.

Ja hei, pyydä äiti ja/tai isä mukaan otteluun.

Lainaus kilpailumääräyksistä

Pallohenkilöt ovat pakollisia Superpesiksessä, Ykköspesiksessä, suomensarjassa sekä nuorten Superpesiksessä ja B-poikien SM-sarjassa.

Pallohenkilöiden valinnassa tulee huomioida riittävä ikä sekä asu, jonka on oltava yhtenäinen (joko seuran peliasu, verryttelyasu tai vastaava). Päänsuojuksen käyttö on pallohenkilöillä pakollista.

Pallohenkilöiden vähimmäismäärä on neljä (4) ja heidän on ilmoittauduttava tuomaristolle 15 min. ennen ottelun alkua ohjeiden saamiseksi.

Pallohenkilöillä ei saa olla muita työtehtäviä pelin aikana.