Tuomarit

Tuomarivastaava

N N

Tuomarikoulutukset 2019

Tuomareiden kenttäkoulutus järjestetään sunnuntaina 28.4.2019 POP Areenalla. Tuomarit paikalle 13:30 ja pelit joissa harjoitellaan tuomarointeja käytännössä alkaa 14:00

Seuran tuomarikoulutus (pelkkä teoria) – aloittelijat (E-junnut ja ne D-junnut, jotka eivät ole vielä tuomaroineet tai tuomaroineet vain vähän)
keskiviikko 20.3. klo 18-20, Ahmon koulu FY1

Seuran tuomarikoulutus (pelkkä teoria) – kokeneemmat
torstai 21.3. klo 17:30-20, Ahmon koulu auditorio

Vaihtoehtoinen tuomarikoulutus (teoria + käytäntö)
perjantai 15.3. klo 10:00-18:00, Kuopio-halli

Sääntökoe (PDF)

Sääntökoe (Word)

Tuomareiden viestintä

Suurin osa tuomarointiin liittyvästä viestinnästä tapahtuu Facebookissa! Liity siis SiiPe Tuomarit -facebook ryhmään. Toinen pääsääntöinen tuomareiden viestintäkanava on tuomareiden WhatsApp-ryhmä. Ole yhteydessä tuomarivastaavaan, että sinut liitetään ryhmään.

Tuomarointilomake

Jokainen tuomari pitää tuomaroinneistaan seurantaa tuomarointilomakkeella. Tuomarointilomake tulee olla aina mukana tuomaritehtävissä, siihen otetaan kuittaus turnauksen tai ottelun järjestävän joukkueen joukkueenjohtajalta tai muulta joukkueen edustajalta.

Lataa tuomarointilomake tästä

Tuomaritehtävien vaihtaminen

Listaan merkitty tuomarivuoron vaihtamisen tai sijaisen hankkiminen on jokaisen tuomaritehtävään nimetyn huolehdittava itse. Sijaisen hankkimiseen voi käyttää tuomareiden Facebook- tai WhatsApp-ryhmää. Pienempien lähinnä D-ikäisten tuomaroijien osalta voi nuori tuomari pyytää apua joukkueenjohtajalta. Joukkueenjohtajien toivotaan myös seuraavan tuomarilakanaa ja tarvittaessa informoimaan oman joukkueensa tuomaritehtäviin nimettyjä tuomareita. Vuoron vaihtamisesta tai sijaisesta on ilmoitettava tuomarivastaavalle ja ko. ottelun järjestävän joukkueen joukkueenjohtajalle.

Tuomarikorvaus

Nuorisotuomari saa tuomarikortin seuralta. Tuomarointivelvoite on D-ikäisillä ja sitä nuoremmilla 30€ ja C-ikäisillä ja sitä vanhemmilla 40€. Alla olevassa taulukossa on kuvattu eri tuomarointitehtävistä saatava korvaus.

PelimuotoPTSTPesätuomaritTakaraja
Jaksopeli (4+4+1)21 €
24 €
12 €9 €
Muut ottelumuodot15 €18 €9 €6 €

Miesten Superpesiksessä, Naisten Ykköspesiksessä, Naisten Suomensarjassa, B-poikien SM-sarjassa ja Tyttöjen Superpesiksessä maksetaan liiton taksojen mukaiset tuomaripalkkiot.

Tuomaripalkkiot 2019
MSUNSU / MYPNYP / TSUMSS / PSUMUUT
PT137 €
85 €37 €47 €30 €
ST137 €85 €37 €47 €30 €
2T85 €53 €25 €33 €21 €
3T70 €40 €21 €26 €17 €
Takaraja36 €26 €16 €20 €13 €

Muuta tärkeää

  • Kenenkään ei ole pakko toimia peli- tai syöttötuomarina, mutta kaikkien tulee osata olla pesätuomarina ja vähintään takarajalla. Uusien tuomareiden osalta aloitetaan aina helpoimmista tehtävistä. Osassa pelejä tuolee olemaan tarkkailija, jonka apua tuomari voi käyttää.
  • Tuomarit, katsokaa myös jääviystaulukko, löytyy alta linkeistä.
  • Tuomari, jos koet tulleesi pelissä epäasiallisesti kohdelluksi, ota empimättä ja viipymättä yhteyttä tuomarivastaavaan. Tuomarit ovat oleellinen voimavara ja tulemme SiiPe:ssä ehdottomasti edistämään rehtiä ja reilua meininkiä sekä puuttumaan asiattomuuksiin.
  • Tuomarikorvaukset maksaa tilitoimisto. Maksua varten tuomarin täytyy toimittaa tuomarointilomake sekä verokortti. Toimittakaa verokortti Kiisken Sepolle tai seuran postilaatikkoon Mantulla. Muistattehan toimittaa myös tuomarointilomakkeet edellä mainitulla tavalla palkkion maksua varten. Ja vähentäkää ensimmäisestä palkkion maksatuksesta se tuomarointivelvoite (30€/40€).
  • Opettele säännöt, ole jämäkkä ja kysy neuvoa kokeneemmilta!

Linkkejä

Yleistä

Pesäpallon pelisäännöt

Harrastepesis säännöt

Jääviystaulukko

Liiton tuomaripalkkiot

Tuomarikortin latausohjeet (PesisApp)

© Siilinjärven Pesis ry | Mantunkuja 2, 71800 Siilinjärvi | toimisto@siipe.fi

Nettisivut: UNELMA Creative