Tuomarit

Tuomarivastaava

SiiPen tuomarivastaavana kaudella 2024

Jarmo Pöllänen

p. 040 543 9996

Jarmo toimii myös kesän aikana jalkautuvana tuomarina junioreiden peleihin opastaen ja auttaen aloittelevia tuomareita.

Tuomarikoulutukset 2024

Seuran tuomarikoulutukset

Aloittelevat tuomarit
(0 – 2 vuotta tuomaroineet)

Koulutus 28.2.2024 kello 17.00

Kokeneemmat tuomarit
(yli 2 vuotta tuomaroineet)

Koulutus 29.2.2024 kello 17.00

Koulutuksiin ilmoittaudutaan saman linkin kautta!

Ilmoittautumaan pääset tästä linkistä

Jokaisen tuomarin tulee tehdä myös sääntötesti

Linkit sääntötesteihin löytyvät alta.

Aloittavien tuomareiden sääntötesti löytyy täältä

Kokeneempien tuomareiden sääntötesti löytyy täältä

Tuomareiden kenttäkoulutus

Päivitetään myöhemmin.

Tuomareiden viestintä

Pääsääntöinen tuomareiden viestintäkanava on tuomareiden WhatsApp-ryhmä. Ole yhteydessä tuomarivastaavaan, että sinut liitetään ryhmään.

Tuomarointilomake

Jokainen tuomari pitää tuomaroinneistaan seurantaa tuomarointilomakkeella. Tuomarointilomake tulee olla aina mukana tuomaritehtävissä, siihen otetaan kuittaus turnauksen tai ottelun järjestävän joukkueen joukkueenjohtajalta tai muulta joukkueen edustajalta.

Lataa tuomarointilomake tästä 

Tuomaritehtävien vaihtaminen

Listaan merkitty tuomarivuoron vaihtamisen tai sijaisen hankkiminen on jokaisen tuomaritehtävään nimetyn huolehdittava itse. Pienempien lähinnä D-ikäisten tuomaroijien osalta voi nuori tuomari pyytää apua joukkueenjohtajalta. Joukkueenjohtajien toivotaan myös seuraavan tuomarilakanaa ja tarvittaessa informoimaan oman joukkueensa tuomaritehtäviin nimettyjä tuomareita. Vuoron vaihtamisesta tai sijaisesta on ilmoitettava tuomarivastaavalle ja ko. ottelun järjestävän joukkueen joukkueenjohtajalle.

Tuomarikorvaus

Nuorisotuomari saa tuomarikortin seuran hankkimana kun tuomari on suorittanut vaadittavan koulutuksen. Tuomarikortti tulee näkyviin mobiilisti Suomisport alustalle. Tuomarointivelvoite alkaa D-ikäluokasta alkaen. Seura hankkii tuomarikortin, jonka mukaan tuomarikorttimaksu veloitetaan tuomarilta tuomaripalkkiomaksujen yhteydessä. N-Tason kortti on 30€, E-Tason kortti on 35€ ja D-Tason kortti on 50€. Tuomarikortin tasoista infotaan ennen tuomarikoulutuksiin ilmoittautumista. Tuomarivastaava tarkistaa jokaisen tuomarin korttitason ennen tuomarikortin hankintaa. Alla olevassa taulukossa on kuvattu eri tuomarointitehtävistä saatava korvaus. Nämä korvaukset koskevat G-C-ikäluokan otteluita sekä naisten ja miesten maakuntasarjan otteluiden korvauksia.

PelimuotoPTSTPesätuomaritTakaraja
Jaksopeli (4+4+1)25 €
25 €
13 €10 €
Muut ottelumuodot15 €18 €9 €6 €

Pesäpalloliiton vahvistamat tuomaripalkkiot löydät linkistä sekä alla olevasta taulukosta. Taulukko päivitetään kun vuoden 2024 tuomaripalkkiot julkistetaan.

Tuomaripalkkiot 2022
MSUNSU / MYPNYP / TSU
MSS / PSU
MUUT
PT160 €
100 €55 €35 €
ST160 €100 €55 €35 €
2T100 €62 €38 €25 €
3T90 €52 €32 €20 €
Takaraja43 €30 €24 €17 €

Muuta tärkeää

  • Kenenkään ei ole pakko toimia peli- tai syöttötuomarina, mutta kaikkien tulee osata olla pesätuomarina ja vähintään takarajalla. Uusien tuomareiden osalta aloitetaan aina helpoimmista tehtävistä. Osassa pelejä tulee olemaan tarkkailija, jonka apua tuomari voi käyttää.
  • Tuomarit, katsokaa myös jääviystaulukko, löytyy alta linkeistä.
  • Tuomari, jos koet tulleesi pelissä epäasiallisesti kohdelluksi, ota empimättä ja viipymättä yhteyttä tuomarivastaavaan. Tuomarit ovat oleellinen voimavara ja tulemme SiiPe:ssä ehdottomasti edistämään rehtiä ja reilua meininkiä sekä puuttumaan asiattomuuksiin.
  • Tuomarikorvaukset maksaa tilitoimisto. Maksua varten tuomarin täytyy toimittaa tuomarointilomake sekä verokortti. Toimittakaa verokortti ja tuomarointilomake seuran postilaatikkoon Mantulle tai SiiPen toimistolle.
  • Opettele säännöt, ole jämäkkä ja kysy neuvoa!

Linkkejä

Yleistä

Pesäpallon pelisäännöt

Harrastepesis säännöt

Jääviystaulukko

Liiton tuomaripalkkiot

Tuomarikortin latausohjeet (PesisApp)