Tuomarit

Tuomarivastaava

Tuomarikoulutukset 2020

Seuran tuomarikoulutukset (pelkkä teoria)

Aloittelevat tuomarit
(E- ja ne D-junnut, jotka eivät ole vielä tuomaroineet tai tuomaroineet vähän)

ke 18.3.2020 klo 17.30-20.00, Ahmon koulun auditorio

Kokeneemmat tuomarit
(D-juniorit ja sitä vanhemmat)

to 19.3.2020 klo 18.00-20.00, Ahmon koulun auditori0

Ilmoittaudu koulutuksiin tästä linkistä!

Jokaisen tuomarin tulee tehdä myös sääntötesti täällä.

Sama testi myös tässä alla liitetiedostona, jos joku haluaa tutustua kysymyksiin ennen sen täyttämistä netissä.

Sääntökoe (PDF)

Vaihtoehtoinen tuomarikoulutus (teoria + käytäntö)

pe 6.3.2020 klo 8.30-13.30, Kuopio-halli (kokeneemmat)
pe 6.3.2020 klo 12.30-18.00, Kuopio-halli (aloittelevat)

Ilmoittautuminen: 26.2.2020 mennessä tästä linkistä

Tuomareiden kenttäkoulutus

lauantaina 2.5.2020 POP Areenalla. Tuomarit paikalle xx.xx ja pelit joissa harjoitellaan tuomarointeja käytännössä alkaa xx.xx

Tuomareiden viestintä

Suurin osa tuomarointiin liittyvästä viestinnästä tapahtuu Facebookissa! Liity siis SiiPe Tuomarit -facebook ryhmään. Toinen pääsääntöinen tuomareiden viestintäkanava on tuomareiden WhatsApp-ryhmä. Ole yhteydessä tuomarivastaavaan, että sinut liitetään ryhmään.

Tuomarointilomake

Jokainen tuomari pitää tuomaroinneistaan seurantaa tuomarointilomakkeella. Tuomarointilomake tulee olla aina mukana tuomaritehtävissä, siihen otetaan kuittaus turnauksen tai ottelun järjestävän joukkueen joukkueenjohtajalta tai muulta joukkueen edustajalta.

Lataa tuomarointilomake tästä

Tuomaritehtävien vaihtaminen

Listaan merkitty tuomarivuoron vaihtamisen tai sijaisen hankkiminen on jokaisen tuomaritehtävään nimetyn huolehdittava itse. Sijaisen hankkimiseen voi käyttää tuomareiden Facebook- tai WhatsApp-ryhmää. Pienempien lähinnä D-ikäisten tuomaroijien osalta voi nuori tuomari pyytää apua joukkueenjohtajalta. Joukkueenjohtajien toivotaan myös seuraavan tuomarilakanaa ja tarvittaessa informoimaan oman joukkueensa tuomaritehtäviin nimettyjä tuomareita. Vuoron vaihtamisesta tai sijaisesta on ilmoitettava tuomarivastaavalle ja ko. ottelun järjestävän joukkueen joukkueenjohtajalle.

Tuomarikorvaus

Nuorisotuomari saa tuomarikortin seuralta. Tuomarointivelvoite on D-ikäisillä ja sitä nuoremmilla 30€ ja C-ikäisillä ja sitä vanhemmilla 40€. Alla olevassa taulukossa on kuvattu eri tuomarointitehtävistä saatava korvaus.

PelimuotoPTSTPesätuomaritTakaraja
Jaksopeli (4+4+1)21 €
24 €
12 €9 €
Muut ottelumuodot15 €18 €9 €6 €

Miesten Superpesiksessä, Naisten Ykköspesiksessä, Naisten Suomensarjassa, B-poikien SM-sarjassa ja Tyttöjen Superpesiksessä maksetaan liiton taksojen mukaiset tuomaripalkkiot.

Tuomaripalkkiot 2020
MSUNSU / MYPNYP / TSUMSS / PSUMUUT
PT120 €
75 €39 €49 €31 €
ST120 €75 €39 €49 €31 €
2T80 €48 €26 €33 €22 €
3T65 €38 €22 €27 €17 €
Takaraja38 €27 €17 €21 €14 €

Muuta tärkeää

  • Kenenkään ei ole pakko toimia peli- tai syöttötuomarina, mutta kaikkien tulee osata olla pesätuomarina ja vähintään takarajalla. Uusien tuomareiden osalta aloitetaan aina helpoimmista tehtävistä. Osassa pelejä tuolee olemaan tarkkailija, jonka apua tuomari voi käyttää.
  • Tuomarit, katsokaa myös jääviystaulukko, löytyy alta linkeistä.
  • Tuomari, jos koet tulleesi pelissä epäasiallisesti kohdelluksi, ota empimättä ja viipymättä yhteyttä tuomarivastaavaan. Tuomarit ovat oleellinen voimavara ja tulemme SiiPe:ssä ehdottomasti edistämään rehtiä ja reilua meininkiä sekä puuttumaan asiattomuuksiin.
  • Tuomarikorvaukset maksaa tilitoimisto. Maksua varten tuomarin täytyy toimittaa tuomarointilomake sekä verokortti. Toimittakaa verokortti Kiisken Sepolle tai seuran postilaatikkoon Mantulla. Muistattehan toimittaa myös tuomarointilomakkeet edellä mainitulla tavalla palkkion maksua varten. Ja vähentäkää ensimmäisestä palkkion maksatuksesta se tuomarointivelvoite (30€/40€).
  • Opettele säännöt, ole jämäkkä ja kysy neuvoa kokeneemmilta!

Linkkejä

Yleistä

Pesäpallon pelisäännöt

Harrastepesis säännöt

Jääviystaulukko

Liiton tuomaripalkkiot

Tuomarikortin latausohjeet (PesisApp)