Tukea harrastukseen

Hope – Yhdessä & Yhteisesti ry

Hope auttaa vähävaraisia ja äkillisen kriisin kohdanneita lapsiperheitä (joissa 0-17 vuotiaita lapsia) sekä huostaanotettuja lapsia. Lahjoitukset on saatu hyväsydämisiltä suomalaisilta, jotka tukevat toimintaamme. Vaikka suurin osa vaatteista, kengistä, leluista ja huonekaluista on käytettyjä, ovat ne hyväkuntoisia ja ajanmukaisia. Tuemme myös lasten harrastustoimintaa ja toteutamme vapaa-ajan elämyksiä.

Tutustu lisää

Seurakunta

Seurakunnan diakoniatyö auttaa niitä, joiden hätä on suurin ja jotka eivät saa apua muualta.

Diakoniatyöntekijät ohjaavat sinua taloudellisessa kriisissä löytämään asiantuntevaa apua ja mahdollisuuksiensa mukaan auttavat lomakkeiden täyttämisessä ja raha-asioihin liittyvässä yhteydenpidossa. Lisäksi työntekijät voi tulla mukaasi neuvottelemaan ongelmiin kestäviä ratkaisuja.

Seurakunnan diakoniatyössä voidaan auttaa antamalla pientä ruoka-apua osto-osoituksina. Taloudellista apua varten tehdään talousselvitys ja päätöksen saa avustustiimin käsittelyn jälkeen keskimäärin kolmessa viikossa. Diakonia on kristilliseen uskoon, rakkauteen ja ihmiskäsitykseen perustuvaa palvelua. Se pyrkii eheyttämään elämää, lievittämään kärsimystä ja auttamaan hädässä.

Ota yhteys alueesi diakoniatyöntekijään.

Pelastakaa lapset Ry 

Pelastakaa Lasten Sporttikummitoiminnan tavoitteena on kannustaa lapsia ja nuoria mielekkääseen vapaa-ajan tekemiseen, liikkumiseen ja harrastamiseen yhdessä Sporttikummin kanssa.

Sporttikummi on vapaaehtoinen aikuinen, joka

  • kannustaa lasta liikkumaan monipuolisesti ja tapaa lasta noin 1–4 kertaa kuukaudessa yhteisen tekemisen parissa
  • on tarvittaessa mukana lapsen harrastuksessa tai auttaa lasta harrastuksen aloittamiseen
  • tsemppaa, tukee ja toimii yhdessä lapsen kanssa!

Toiminta on tarkoitettu 4-17 -vuotiaille lapsille ja nuorille, joiden omilla vanhemmilla on rajalliset mahdollisuudet tukea lasta liikkumaan ja harrastamaan tai olla mukana lapsen harrastuksessa.

Toiminta on perheille maksutonta eikä edellytä perheen asiakkuutta sosiaalihuollossa tai lastensuojelussa

Sporttikummin ei tarvitse olla valmentaja tai urheilija. Riittää, että omaa liikunnallisen asenteen ja on halukas antamaan aikaansa lapselle. Sporttikummina voi toimia myös oman lapsen joukkuetoverille. Sporttikummit saavat tehtävään valmennuksen.

Tutustu lisää

Pohjois-Savon Liikunnan juhlarahasto

PSL:n juhlarahasto vähävaraisten perheiden liikunnan tukemiseksi. Pohjois-Savon Liikunta täytti vuonna 2017 syksyllä 20 vuotta ja sen kunniaksi perustettiin juhlarahasto, jonka tarkoituksena on tukea vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten liikunnan harrastamista.

Rahaston kummina on hiihdon maailmanmestari ja olympiavoittaja Iivo Niskanen. Hän toteaa, että on hienoa olla mukana näin tärkeää tarkoitusta varten perustetussa rahastossa. Iivon mielestä on ensiarvoisen tärkeää, että kaikilla lapsilla olisi mahdollisuus harrastaa liikuntaa jossakin haluamassaan lajissa.

Kohderyhmänä ovat ala- ja yläasteikäiset lapset ja nuoret.

Tutustu lisää

Seuran tukea lasten ja nuorten harrastamiseen

Taloudellisesti haasteellisissa tilanteissa perheillä on mahdollisuus hakea Siilinjärven Pesikseltä avustusta lasten ja nuorten harrastuskustannusten kattamiseksi. Avustusta voi hakea seuran kausimaksuihin sekä joukkuemaksuihin. Jokainen hakemus käsitellään luottamuksellisesti. Olemme kiitollisia Osuuskunta KPY:ltä saamastamme tuesta, jonka avulla pystymme yhdessä tukemaan lasten ja nuorten harrastamista.

Tee tukihakemus