SiiPe tähtiseurana

Tähtiseurat – seurojen laatuohjelma

Tähtiseura-ohjelma on olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen yhteinen laatuohjelma. Ohjelma tukee urheilun vahvuutta, joka keskeisesti on seuratoiminta. Tavoitteena on kehittää suomalaista seuratoimintaa. Toiminnan tunnuksena toimii Tähtimerkki, joka kertoo, että seura on kehittynyt tasolle, jossa seuratoimintaohjelmassa määritellyt laatutekijät toteutuvat.

Lue lisää Olympiakomitean sivuilta Tähtiseura-ohjelma – Suomen Olympiakomitea

Tähtimerkki

Tähtiseuran tunnistaa Tähtimerkistä. ​Tähtimerkki kertoo laadun lupuksesta. Seurassa, joka on saanut tähtimerkin, toimitaan vastuullisesti ja modernisti, kannustetaan osallistujia, kuunnellaan, vaikutetaan toimintaympäristöön. Tähtimerkin omaavassa seurassa jokainen saa harrastaa omalla tasollaan kehittyen siinä kohti omia tavoitteitaan.

SiiPe tähtiseurana

Siilinjärven Pesis on saanut lasten ja nuorten osa-alueen tähtimerkin. Se viestii siitä, että seura luo lapsille ja nuorille turvallisen, kehittävän ja innostavan ympäristön harrastaa ja urheilla. Seura täyttää seuran johtamisen ja lasten urheilun laatutekijät, ja on osa suurempaa seuraverkostoa, joka kehittyy yhdessä ja oppii toisiltaan hyviä käytäntöjä. Tähtiseurassa jokainen saa urheilla omalla tavallaan hyvässä seurassa!

SiiPe on toiminut sinettiseurana yhtäjaksoisesti vuodesta 2003 lähtien, jolloin seura sai sinettistatuksen ensimmäisten pesäpalloseurojen joukossa. Tähtiseuraohjelman myötä aiemmin käytössä ollut Sinettiseuratoiminta on päättynyt ja SiiPe jatkaa Tähtiseurana.

SiiPen tähtiseuravastaavat

Riina Myyryläinen puh. 045 113 5175, riinamyyrylainen(at)hotmail.com
Merja Säisä puh. 040 912 7494, merja.saisa(at)siipe.fi

Tähtiseuravastaavien tehtäviin kuuluu mm.

  • Tähtiseuratietouden jakaminen seurassa
  • Pelaajien ja vanhempien pelisääntökeskustelujen ohjaaminen
  • Tähtiseurakriteerien valvominen ja kehittäminen seurassa

Pelisäännöt

Siilinjärven Pesiksen juniorijoukkueet käyvät pelisääntökeskustelut niin pelaajien kuin vanhempienkin osalta joka vuosi. Pelisääntökeskustelut ohjeistetaan tarkemmin Junnutiimissä.

Säännöt tulee olla läpikäytyinä viimeistään huhtikuun loppuun mennessä ja ne julkaistaan jokaisen joukkueen omilla sivuilla. Sääntökeskustelut käydään G – C-juniorijoukkueiden osalta. Lisäksi vanhempia ikäryhmiä suositellaan käymään eettinen keskustelu joukkueen säännöistä.

Tarvittaessa tähtiseuravastaavat ovat käytettävissä G, F, E ja D-ikäisten pelisääntökeskusteluissa. C-juniorit ja vanhemmat saavat myös halutessaan vinkkejä.

Olympiakomitean pelisääntömateriaalit löytyvät tästä linkistä.

Päihteet ja antidoping

Suomen antidopingsäännöstö

Nuuska

Röökikroppa