SiiPe tähtiseurana

Tähtiseurat – seurojen laatuohjelma

Tähtiseura-ohjelma on uusi seuratoiminnan laatuohjelma, jonka tavoitteena on kehittää suomalaista seuratoimintaa. Toiminnan tunnuksena toimii Tähtimerkki, joka kertoo, että seura on kehittynyt tasolle, jossa seuratoimintaohjelmassa määritellyt laatutekijät toteutuvat.

Miksi uusi laatuohjelma – Tähtiseurat?

Suomalainen urheiluseuratoiminta on ainutlaatuinen vahvuus kansallisesti ja kansainvälisesti

  • Olympiakomitea, lajiliitot ja aluejärjestöt ovat luoneet laatuohjelman, jonka tarkoituksena on suomalaisen urheiluseuratoiminnan kokonaisvaltainen kehittäminen. Ohjelma tunnuksena toimii Tähtimerkki.
  • Olympiakomitean uudistunut toimintaympäristö mahdollistaa täysin uudenlaisen konseptin, jolla voidaan entistä paremmin edistää seuratoiminnan kehitystä maanlaajuisesti eri lajeissa ja kohderyhmissä
  • Pienessä maassa aktiivisesti yhdessä toimiminen on paras mahdollinen tapa luoda yhteisöllisyyttä, kehittyä, ja saavuttaa menestystä
  • Tarkoituksena on luoda alusta, joka mahdollistaa eriasteisen ja jatkuvan kehityksen seuratoiminnassa

Laatuseuraohjelmaa on rakennettu yhteistyössä lajiliittojen ja liikunnan aluejärjestöjen seurakehittäjien kanssa

Lue lisää Olympiakomitean sivuilta

SiiPe tähtiseurana

Siilinjärven Pesis on saanut lasten ja nuorten osa-alueen tähtimerkin. Se viestii siitä, että seura luo lapsille ja nuorille turvallisen, kehittävän ja innostavan ympäristön harrastaa ja urheilla. Seura täyttää seuran johtamisen ja lasten urheilun laatutekijät, ja on osa suurempaa seuraverkostoa, joka kehittyy yhdessä ja oppii toisiltaan hyviä käytäntöjä. Tähtiseurassa jokainen saa urheilla omalla tavallaan hyvässä seurassa!

SiiPe on toiminut sinettiseurana yhtäjaksoisesti vuodesta 2003 lähtien, jolloin seura sai sinettistatuksen ensimmäisten pesäpalloseurojen joukossa. Tähtiseuraohjelman myötä aiemmin käytössä ollut Sinettiseuratoiminta on päättynyt ja SiiPe jatkaa Tähtiseurana.

SiiPen käsikirja

SiiPen tähtiseuravastaavat

Eveliina Taipale
eveliinataipale3(at)gmail.com
044 366 0946

Heidi Saastamoinen
heidi.e.hirvonen(at)gmail.com
050 367 0784

Tähtiseuravastaavien tehtäviin kuuluu mm.

  • Tähtiseuratietouden jakaminen seurassa
  • Pelaajien ja vanhempien pelisääntökeskustelujen ohjaaminen
  • Tähtiseurakriteerien valvominen ja kehittäminen seurassa

Pelisäännöt

Siilinjärven Pesiksen juniorijoukkueet käyvät pelisääntökeskustelut niin pelaajien kuin vanhempienkin osalta joka vuosi. Pelisääntökeskustelut ohjeistetaan tarkemmin Junnutiimissä.

Säännöt tulee olla läpikäytyinä viimeistään 30.4.2021 ja ne julkaistaan jokaisen joukkueen omilla sivuilla. Sääntökeskustelut käydään G – C-juniorijoukkueiden osalta. Lisäksi vanhempia ikäryhmiä suositellaan käymään eettinen keskustelu joukkueen säännöistä.

Tarvittaessa tähtiseuravastaavat ovat käytettävissä G, F, E ja D-ikäisten pelisääntökeskusteluissa. C-juniorit ja vanhemmat saavat myös halutessaan vinkkejä.

Olympiakomitean pelisääntömateriaalia (mm. palautus sähköisesti)

Päihteet ja antidoping

Suomen antidopingsäännöstö

Nuuska

Röökikroppa