Seura

Siilinjärven Pesis ry

Siilinjärven Pesis on vuonna 1987 perustettu pesäpalloseura.

SiiPe haluaa olla koko perheen menestyvä urheiluseura. Seuran toiminta on organisoitunutta ja monipuolista, toteuttaen määrätietoisesti seuran perusstrategiaa: Laaja ja kilpailoinen juniorityö, joka kasvattaa koko aikuisiän kestävään liikuntaan, urheiluun ja seuratoimintaan.

Seuramme toimintaa on kuvattu Siipen toimintakäsikirjassa.

Seurassamme ei hyväksytä missään muodossa epäasiallista käytöstä. Epäasialliseen käytöksen selvitysprosessista on luotu toimintaohje, johon pääsee tutustumaan tästä.

Urheilijoilla on mahdollisuus saada apua ja tukea epäasiallisen käytöksen kokemuksiin Väestöliiton ja suomalaisen urheilun yhteisestä, Et Ole Yksin hankkeesta, jonka päämääränä on ennaltaehkäistä ja vähentää epäasiallisen käytöksen kokemuksia urheilussa. Et Ole Yksin sivustolle pääsee tutustumaan tästä. Lisätietoa urheilussa tapahtuviin rikkomuksiin liittyen löytyy urheilun eettisyyden toteutumista tukevalta SUEKin sivustolla. Urheilurikkomuksista voi ilmoittaa SUEKin sivuston kautta, seuraavasta osoitteesta.

SiiPen toimintaa ohjaavat seuramme arvot.

Monipuolisuus

SiiPe tekee nuorisotyötä, jossa monipuolisella liikunnalla ja kasvatuksella on tärkeä merkitys. SiiPe pyrkii kehittämään lapsille ja nuorille hauskoja sekä monipuolisia liikunta- ja kilpailumahdollisuuksia.

Välittäminen

SiiPen toiminta rakentuu jäsenten ympärille. SiiPe haluaa pitää huolta jäsenistään. Välittäminen on avainsana kaikessa seuran toiminnoissa.

Omavaraisuus

Säilyttämällä junioreidemme toiminnan korkean laadun haluamme taata, että mahdollisimman moni säilyy urheiluharrastuksen parissa. Pyrimme kasvattamaan määrätietoisesti omia pelaajia seuramme edustus- tai yhteistyöjoukkueisiin. SiiPessä on mahdollisuus harrastaa pesäpalloilua C-ikään asti ilman menestyksen paineita.

Järkevyys

SiiPen toimintaa ohjaa yhteiskunnan asenteellinen ja taloudellinen tilanne. Toiminnan on oltava taloudellisesti järkevää.

Kotiseutuylpeys

SiiPe haluaa tuoda esille omaa kotikuntaansa ja maakuntaansa ja olla ylpeä siitä. Haluamme markkinoida maakuntamme yrityksiä ja viestiä positiivisesta asuinalueesta.

Yhteistyö ja yhdessä tekeminen

Saavuttaaksemme toimintamme kasvatukselliset tavoitteet, on tärkeää saada vanhemmat osallistumaan eri tavoin SiiPen toimintaan ja lasten sekä nuorten harrastus- ja kilpailutoiminnan kannustamiseen. Tärkeää on saada myös sidosryhmät (ohjaajat, yritykset, yhteisöt) tukemaan ja kehittämään arvokasta työtämme.