Aino Mononen jatkaa SiiPessä

Joensuulaislähtöinen Aino Mononen on ollut syksystä asti mukana SiiPen naisten ykköpesisjoukkueen harjoitusringissä. Menneet kuukaudet ovat Ainon osalta sujuneet mainiosti ja hän on viihtynyt SiiPen organisaatiossa. Näin ollen päätös siitä, että Aino Mononen nähdään SiiPen riveissä sopimuspelaajana ensi kesän peleissä oli molempien osapuolten osalta helppo. Millaisen  pelaajan Siipettäret hänestä saa? Kyselin hieman Ainon mietteitä kuluneesta talvesta sekä tulevaisuuden tavoitteista.

Aino Mononen on syntynyt vuonna 2001 Joensuussa. Pienestä pitäen hänen elämäänsä isona osana on kuulunut urheilu. Pesäpallon lisäksi hänen lajivalikoimaansa kuului pitkään myös uinti, jota hän harrasti SM-tasolla noin kymmenen vuoden ajan vuoteen 2019 saakka. Menestystä tuli hyvin myös altaan puolella, mutta lopulta kuitenkin pesäpallo vei voiton ja valikoitui Ainon ykköslajiksi. Suurin osa Ainon pesäpallourasta on kulunut kasvattajaseura Joensuun Mailan riveissä. Kaksi viimeistä kautta hän on kuitenkin pelannut Puijon Pesiksen ykköspesisjoukkueessa, joten sarjataso sekä Savon alue ovat viime vuosina tullut tutuksi.

Aino Mononen kommentoi siirtymistään SiiPeen seuraavasti: “Oli helppo päätös tulla mukaan SiiPeen. Joukkueessa on positiivinen ilmapiiri ja olen tykännyt kivojen pelikavereiden lisäksi valmennuksesta. Olen saanut erityisesti sisäpeliini uusia ajatuksia ja se onkin kehittynyt lyhyessä ajassa paremmalle tasolle. Talvikausi on sujunut mukavasti ja olen saanut treenattua hyvin.  Talvikauden ajan asun Joensuussa ja käyn joukkueen mukana leiriviikonlopuilla. Odotan kuitenkin jo kovasti kesää ja muuttoa Siilinjärvelle!”

Ainon omimmat tehtävät pelikentän puolella ovat sisäpelin puolella eteneminen ja erityisesti kentällemeno numerolla 1. Ulkopelissä hän viihtyy parhaiten linjapelaajana lukevassa roolissa.  Parhaina ominaisuuksinaan hän pitää pelinlukuaan sekä kentällemenolyöntejään. Eniten kehitettävää hän kokee olevan fysiikkaominaisuuksissaan erityisesti lyöntivoiman osalta. Tavoitteena hänellä on tulevaisuudessa pystyä lyömään palloa niin lujaa, että se kantaa kopparista yli. Lisäksi hän haluaisi kehittää suoritusvarmuuttaan erityisesti räpylässä. Pesäpallossa hän nauttii eniten rohkeiden ratkaisujen tekemisestä ja vastustajan haastamisesta yksi vastaan yksi -tilanteissa.

Ainon puheesta käy selvästi ilmi, että SiiPe tulee samaan hänestä joukkoomme erittäin positiivisen ja avoimen persoonan. Itseään hän kuvailee adjektiiveilla avoin, suunnitelmallinen ja määrätietoinen. Lisäksi hän toteaa pyrkivänsä ajattelemaan asioista pääsääntöisesti mahdollisuuksien kautta ja arvostaa muissa ihmisissä erityisesti positiivisuutta.

Siipettärien pelinjohtaja Tommi Luostarinen kommentoi pelaajaansa seuraavasti: “Aino on iloinen persoona joka uskaltaa heittäytyä. Lisäksi hän on osoittanut pystyvänsä tukemaan muita pelaajia. Hän tuo joukkueeseemme röyhkeyttä ja taisteluasennetta, mitkä ovat tärkeitä ominaisuuksia hänen roolissaan etenijänä ja linjapelaajana.”

Kaikesta päätellen siilinjärveläiset tulevat saamaan Aino Monosesta kiinnostavan ja
viihdyttävän pelaajan joka pystyy tarjoamaan yleisölle pelitaitojen lisäksi myös iloisen
hymynsä.

Teksti Riku Tolonen