Kiitos Tommi ja Sami

Pitkän ajanjakson mahtavaa työtä siilinjärveläisen pesäpalloilun eteen tehneiden Tommi Luostarisen ja Sami Variksen aikakausi Siipettärien pelinjohdossa päättyy. Nyt on kiitosten aika.

SiiPen juniorimyllyn pelaajana läpikäynyt Tommi Luostarinen on tehnyt pitkän ja ansiokkaan työn Siilinjärven Pesiksen eteen. Tommi on toiminut seurassa useassa roolissa: pelaajana, valmentajana, junioripäällikkönä, iltapäiväkerho-ohjaajana, seuratyöntekijänä ja pelinjohtajana.

Kahtena edellisenä kautena pelinjohtajaksi nuorten Itä-Länsi-otteluun valitulla Luostarisella on pelinjohtokokemusta SiiPessä niin miesten, naisten kuin nuortenkin pelinjohtajana. Tommi oli nostamassa kaudella 2018 SiiPen miesten edustusjoukkuetta Superpesikseen yhdessä Perttu Westersundin ja Sami Variksen kanssa. Viimeisimpänä palveluksena Tommi johdatti Siipettäret takaisin Ykköspesikseen kaudelle 2024. Tommi on tehnyt loistavaa työtä junioreiden ja seuran muiden valmentajien parissa kehittäen heitä isoin harppauksin uralla eteenpäin.

Tommin terveiset SiiPe-yhteisölle

– Nyt kun olen ollut 17 vuotta mukana SiiPen toiminnassa pelaajana, työntekijänä ja valmentajana, on kiitosten ja vaihtelun aika. Tuo pitkä pätkä on sisältänyt tosi paljon hyvää, mutta myös hankalampia hetkiä, aina on kuitenkin sieltä noustu. Oli todella siistiä päättää tämä pätkä upean joukkueen kanssa sarjanousuun Mantulla kotiyleisön edessä. SiiPe on antanut minulle tosi paljon. Muutaman asian mainitakseni parhaat ystävät, koulutuksen, ammatin sekä paljon arvokasta kokemusta ja osaamista. SiiPe tulee olemaan kasvattajaseurana minulle aina todella tärkeä. Kiitos kaikille ihmisille, joiden kanssa olen saanut hommia tehdä, talkoolaisille, jotka mahdollistavat todella paljon sekä kannattajille, jotka ovet olleet tukemassa joukkueita joka hetki.

Tommin aisaparina Siipettärissä viime vuodet toimineella Sami Variksella on myös pitkä palvelus takana Siilinjärven Pesiksessä pelinjohto- ja valmennustehtävissä. Samin neuvot ovat kannatelleet nuoria vahvasti eteenpäin niin kentällä kuin kentän ulkopuolella. Nyt on aika ottaa erilainen rooli pesäpallon parissa. Mantun katsomossa Sami tullaan varmasti näkemään myös tulevina kausina.

Samin ajatuksia matkan varrelta

– Suuren suuret kiitokset SiiPelle tästä matkasta. SiiPe-sydän syttyi vuonna 2003, kun ripustin omat piikkarit naulaan ja siirryimme vaimon kanssa Savoon töiden perässä. Tällä matkalla olen saanut kunnian touhuta lukuisten eri pelureiden kanssa ja saanut seurata näiden matkaa jopa ihan lajin huipulle saakka. Ja hienona kruununa tämä vuosi Siipettärien kanssa päättyen nousujuhliin ja vielä oman tyttären rinnalla. Näihin tunteisiin ei vaan koskaan kyllästy. Hieno oli tunne aikoinaan Haminassa miestenkin kanssa, mutta kyllä tämä tuntuu vähintään yhtä hyvältä nyt. Matkalla olen saanut touhuta myös erilaisissa valmennustiimeissä ja siinä mielessä olen ollut myös onnekas. Ihan huikeita kavereita, tarinoita, yhteisiä kokemuksia ja monia kiperiäkin tilanteita, mutta kaikista on selvitty, kun yhdessä asioita on ratkottu. Viimeisin etappi Toman ja Nikon kanssa on ollut erityisen hieno. Varsinkin Toman matkaa uusissa haasteissa tulen seuraamaan suurella mielenkiinnolla ja lämmöllä. On se vaan huikea kaveri noihin hommiin. Suuri kiitos kuuluu koko SiiPe-yhteisölle, siinä on jotain ainutlaatuista. Siihen toki tunnen kuuluvani jatkossakin, mutta hivenen eri roolissa vain.

Tämä artikkeli sisältää vain pintaraapaisun kaksikon tekemästä työstä Siilinjärven Pesiksessä. Siilinjärven Pesis kiittää suuresti Tommia ja Samia mahtavasta vuosia kestäneestä työstä seuran eteen! Ehkä tiemme vielä kohtaavat tulevaisuudessa.

Siilinjärven Pesis tiedottaa Siipettärien uusista pelinjohtosopimuksista lähiaikoina.