Siipettäret nousevat Ykköspesikseen

Siipettärien kausi 2023 sai säkenöivän päätöksen sunnuntaina 10.9. kotikentällä. Asetelmat noususarjan viimeiseen otteluun Haapajärven Pesä-Kiiloja vastaan olivat mehukkaat. Voitolla varmistuisi paikka Ykköspesikseen kaudeksi 2024.

Siipettäret pääsivät hyvin levänneinä otteluun, sillä edellisestä pelistä oli vierähtänyt viikon verran aikaa. Viikossa toki saatiin nostettua myös asiaankuuluvaa jännitystasoa.

Sunnuntaina ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua. Suomen syksy antoi parastaan kelin osalta ja aurinkoiselle Mantulle saapui kesän ennätysyleisö, kun 459 katsojaa jännitti kauden loppuhuipennusta.

Ottelu sujui Siipettärien hallinnassa. Viimeistään toisen jakson alussa Outi Venäläisen hirmuinen sivallus kopparin yli ja siitä seurannut kunnari repi kotiyleisön liitoksistaan.

Tehokkaasti pyörinyt sisäpeli ja laadukas ulkopeli olivat rautaa sunnuntaina. Ottelun päätyttyä taululla komeilivat puhtaat 2–0 lukemat. Nousujuhlat saivat alkaa!

Läpi kauden jatkuneesta vahvasta kotivireestä Suomensarjassa kertoo se, että Siipettäret eivät hävinneet jaksoakaan kotikentällä koko kauden aikana. Kauteen lähdettäessä Suomensarjan tavoitteeksi asetettiin nousu takaisin Ykköspesikseen. Tavoite saavutettiin kovalla työllä ja yhteen hiileen puhaltamalla.

Siipettäret lähtivät Suomensarja- ja Tyttöjen Superpesiskauteen 15 pelaajan ringillä, joista valtaosa pelasi molempia sarjoja läpi kesän. Täydennystä B-tyttöjoukkueeseen saatiin C- ja D-tytöistä.

B-tyttöjen upea kausi kantoi mitalipelien kynnykselle

Siipettäret lähtivät Tyttöjen Superpesiskauteen tavoitteena puolivälierät. Tavoiterimaa nostettiin välieräkorkeuteen kauden edetessä. Tiedettiin, että hyvällä pelillä on mahdollista voittaa jokainen joukkue tässä sarjassa.

Siipettäret sijoittuivat alkulohkossa toiseksi Joensuun Mailan jälkeen. Kolmestatoista ottelusta kertyi  seitsemän voittoa ja pisteille päästiin yhdeksän kertaa.

Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Haapajärvi kaatui puhtaasti otteluvoitoin 2–0. Puolivälierissä vastaan asettui kestomenestyjä Porin Pesäkarhut. Pori laitettiin tiukille ja trillerimäisen ottelusarjan ratkaisu saatiin vasta ratkaisevan kolmannen ottelun kotiutuslyöntikilpailun jatkopareilta. Pori nappasi siis välieräpaikan pienimmällä mahdollisella marginaalilla.

– Todella ylpeä meidän B-tyttöjen joukkueesta. Sekä yksilöinä että joukkueena ollaan noustu viime vuosien aikana koko ajan kohti valtakunnan huippua ja voi rehellisesti sanoa, että hyvällä pelillä voidaan voittaa kenet vain tässä sarjassa. Harmittaa todella paljon, kun näin lähelle päästiin, mutta myöhemmin ymmärtää, miten ollaan menty eteenpäin ja tämä kääntyy vielä posin puolelle, kommentoi pelinjohtaja Tommi Luostarinen B-tyttöjen kautta.

Kautta 2023 voidaan Siipettärien osalta pitää todellakin onnistuneena ja tästä on hyvä jatkaa tulevaisuuden rakentamista. Suuri kiitos kaudesta kuuluu meidän mahtaville kannattajille, yhteistyökumppaneille, talkoolaisille ja jokaiselle joukkueenjäsenelle. Nähdään jälleen ensi keväänä legendaarisella Mantulla Ykköspesiksen merkeissä.

Siipettäret kaudella 2023 (naiset + B-tytöt)

Elli Airaksinen
Emmi Julkunen
Elsi Katainen
Oona Katainen
Essi Kettunen
Nelly Kiiski
Susanna Laaksonen
Ninni Pasanen
Peppi Pasanen
Maisa Sirkkiä
Ronja Varis
Tiia-Mari Veikanmaa
Outi Venäläinen
Roosa Vesalo
Siiri Väistölä

Tommi Luostarinen, PJ NSS+TSU
Niko Tunninen, 2.PJ NSS
Sami Varis, 2.PJ TSU
Teemu Leppämäki, fysiikkavalmentaja
Tiina Pulkkinen, joukkueenjohtaja
Seija Veikanmaa, joukkueenjohtaja
Jarno Andronoff, joukkueenjohtaja
Nina Kokkola, rahastonhoitaja
Lauri Kuosmanen, mediavastaava

B-tyttöjen peleissä kunnostautuivat lisäksi C- ja D-ikäisistä Tilda Immonen, Sanni Katainen, Nea Puurunen ja Sanni Salkunen.