,

Siipettärien kausi käyntiin – jännitystä loppuun saakka

Siilinjärven Pesiksen kesä polkaistiin kunnolla käyntiin Naisten Ykköspesiksen ottelulla Siipettäret – Lappajärven Veikot. Lappajärvi aloitti Ykköspesis kauden tuplaviikonlopulla vieraillen edellisenä päivänä Puijon Pesiksen emännöimässä ottelussa. Kovalyöntinen Lappajärvi on rankattu kausiennakossa korkealle ja kotijoukkue lähti peliin ennakkoluulottomasti tiukan ulkopelin kautta. Alkukesän koleahko lyöntikeli vei lyönneistä parhaan terän ensimmäisellä jaksolla ja molempien joukkueiden ulkopeli oli pienten virheiden sävyttämää.

Vierailijoiden ensimmäinen juoksu syntyi toisessa vuoroparissa harhaheitolla. Kolmannen vuoroparin tasoittavalla Sanna Särkijärvi siirsi vierailijat 0-3 johtoon. Neljännen aloittavalla kotijoukkue rakensi kärjestä palottoman ajolähtötilanteen jossa Annika Mutanen löi Tiia-Mari Veikanmaan kotiin. Siipettärien painostus jatkui Jasmiina Timon lyödessä vielä Erika Väliheikin kotiin ja Saara Pöllänen kotiutti Annika Mutasen ja tilanne oli yhtäkkiä tasan 3-3. Neljännen tasoittavalla vierailija rakensi palottoman ajolähdön kakkoskärjestä, mutta ratkaisuyritykset kuihtuivat kentän tyhjenemisiin ja Siipettärien ulkokenttään.

Toisen jakson alussa Siipettärien ulkokenttä teki nopeaan tahtiin Lappajärven kärjestä etupesille kolme paloa. Tasoittavalla painostus ei tuottanut johtojuoksua vaan Lappajärvi siirtyi toisen aloittavalla 0-1 johtoon. Ulkopeli jatkui molemmilla joukkueilla tiiviinä ja kotiutustilanteet jäivät molemmilla toisella jaksolla vähiin. Neljännen tasoittavallakaan kotijoukkue ei saanut juoksua aikaiseksi ja näin ottelu päättyi Lappajärven niukkaan 0-1 vierasvoittoon.

Pelinjohtaja Tommi Luostarisen mukaan ratkaisupaikkoja oli useita, mutta tänään se ei aivan onnistunut. – ”Ulkopelin liike ja ilme oli hyvällä tasolla, mutta toistovarmuutta lähdetään kehittämään kauden edetessä.”

Ottelun palkitut: Siilinjärven Pesis: I Siiri Väistölä – II Aino Näppä. Lappajärven Veikot: I Essi Kivelä – II Julianna Peltoniemi.

Siipettärien ottelut jatkuu ”Back2Back” Lappajärvellä ke. 18.5. Kotiottelut jatkuu keskiviikkona 25.5. jolloin vastustajaksi saapuu Jyväskylän Kirittäret. Ottelu on Osuuspankki Pohjois-Savon ”2in1” -jäsenetupeli joten seuraavaan peli myös kaveri mukaan!

Ottelun tilastot: Pesistulokset