Junioripäällikön kuulumisia

Ja niin tuli aika pakata hiihtovälineet kasaan ja kaivaa pesisvälineet uudelleen esiin. Kuluneet kolme viikkoa uudessa työssäni Siilinjärven Pesiksen junioripäällikkönä ovat menneet nopeasti.

Ensimmäisiin viikkoihin on sisältynyt paljon seuratyöhön perehtymistä, ihmisiin tutustumista ja työnhallintaa. Seuran muut työntekijät ja johtokunnan jäsenet ovat olleet hienosti työtäni tukemassa. Erityiskiitos Tommi Luostariselle ja Riku Toloselle aiempien taustamateriaalien jakamisesta.

Jalkautumista junnujen harjoituksiin ja valmentajatapaamisia

Ensitöikseni jalkauduin junnujen arkeen. Harjoituskierroksen aikana sain nähdä useita järkevästi suunniteltuja harjoituksia, joiden sisältö toteutettiin monipuolisesti ja pelaajat hyvin yksilöllisesti huomioiden. Joukkueiden harjoituksissa vallitsi hyvä ja kannustava ilmapiiri. Onkin ollut ilo huomata, miten valtavasti seurassamme on osaavaa valmennusta. Toiminnan kehittämisen kannalta on myös osattava katsoa asioita kriittisesti ja annettava palautetta rakentavasti.

Seuraavan syksyn tavoitteena on startata säännölliset valmentajatapaamiset uudelleen. Toivon, että valmentamisessa säilyvät periaatteina uteliaisuus ja asioiden tarkastelu eri kanteilta, perusasioiden tärkeyttä unohtamatta. Myös tulevaisuudessa tulemme kiinnittämään huomiota lasten ja nuorten hyvinvointiin pitkäjänteisen ja suunnitellun valmennustoiminnan avulla.

Liikuntainnostusta päiväkoteihin ja kouluihin

Kevään aikana järjestämme tutustumiskierroksia Siilinjärven kunnan päiväkoteihin ja kouluihin. Pyrimme seurana viemään liikuntainnostusta lapsille jo varhaisemmassa vaiheessa ja mahdollistamaan harrastustoiminnan aloittamisen.

Asianmukaisesti toteutettu liikuntaharrastus tuo moniulotteisesti hyötyjä myös myöhemmälle iälle. Toivonkin, että kesällä näemme runsaasti uusia harrastajia SiiPen napero- ja pesiskoulussa sekä joukkuetoiminnassa.

Jos et vielä seuraa SiiPeä somessa, niin nyt on hyvä hetki suunnata Instagramiin ja ottaa seurantaan tilimme @siilinjarvenpesis. Kaappaan tilin täksi viikoksi haltuuni ja kerron työstäni tarkemmin stoorien puolella.

Pesiskesää innolla odottaen,

Jari Komulainen
junioripäällikkö, Siilinjärven Pesis