Siilinjärven Pesiksellä on menossa vilkas harrastuskesä

Siilinjärven Pesis on järjestänyt tänä kesänä matalan kynnyksen harrastustoimintaa aiempia kesiä enemmän. Kestosuosikkien, naperopesiksen ja pesiskoulun, lisäksi toimintaan on kuulunut korttelipesistä kahdeksalla eri kentällä sekä Osuuspankin kanssa yhdessä järjestetyt Hippo-pesiskoulut. Kaikki edellä mainitut ovat olleet lapsille ilmaisia.

3–6-vuotiaiden naperopesisryhmä on ollut kesän ehdoton suosikki harrastajamäärissä mitattuna. Naperolaisia ilmoittautui kesäharrastukseen yhteensä 65. Kesätyöntekijät ovat hoitaneet ohjaukset kiitettävästi ja toiminta on pysynyt turvallisena huomioiden ajoittain isot ryhmäkoot. Lapset ovat myös jakautuneet hyvin kolmelle eri kentälle ja on ollut kiva huomata uusien perheiden löytäneen harrastuksen pariin.

Pesiskoulussa 7–10-vuotiaat lapset ovat päässeet tutustumaan lajitaitoihin, joita he pääsevät testaamaan loppukesänä harjoituspeleissä SiiPen junioreita vastaan. Yhteistyötä myös naapuriseura Puijon Pesiksen kanssa on ollut työn alla.

Korttelipesiksen osanotto on ollut vaihtelevampaa. Siitäkin huolimatta toteutuneet kerrat ovat varmasti olleet ikimuistoisia osalle lapsista, vaikka aina ei ole pelejä saatu aikaiseksi. Onneksi korttelipesis jatkuu vielä koko heinäkuun Siilinjärvellä ja samalla nähdään, millä asuinseuduilla pesäpalloon löytyy mielenkiintoa ja lisää harrastajia. Perheet, jotka ovat kiinnittyneet harrastamiseen, ovat innostuneita myös tulemaan erinäisiin tapahtumiin useammin.

Lue lisää korttelipesiksestä tästä linkistä

Syksyn toimintoihin ilmoittautuminen alkaa elokuussa – tulossa myös joukkuetoimintainfo

Edellä mainitut toiminnot päättyvät heinäkuun lopulla. Ilmoittautuminen syksyn toimintoihin alkaa elokuun aikana. Ryhmiin tullaan tekemään muutoksia ja osallistujamäärärajoituksia, joten kannattaa olla nopea ilmoittautumisen kanssa. Lisäinfoa syksyn osalta on tulossa seuran nettisivuille ja somekanaviin heinäkuun lopulla.

Loppukesä ja alkava syksy ovat parasta aikaa myös joukkueisiin liittymiseen. Etenkin G- ja F-ikäisten joukkueisiin kaivataan lisää pelaajia seuraavaa kautta ajatellen. SiiPe järjestää tiistaina 11.7. klo 17.30 joukkuetoimintainfon Mantulla uusien harrastajien vanhemmille. Tilaisuuteen on kutsuttu naperopesikseen ja pesiskouluun osallistuneiden vanhemmat. Tilaisuus on avoin myös muille vanhemmille, joita kiinnostaa kuulla, mitä pesäpalloharrastus voisi tarjota lapsille.