SiiPe-innostuksen jo pikkutyttönä saanut Merja Säisä seuran toimistotyöntekijäksi

Mieleen palaa mielenkiintoiselta näyttävä tienvarressa seisova linja-auto, jossa uteliaan pikkutytön oli kiva seikkailla. Linja-auto, jonka parissa isä hääri ja johon äiti ompeli verhoja ja liinavaatteita. Ja entäpä pikkutytön ilo isän tuomasta tuliaisesta ulkomaan leiriviikolta – barbinukesta, jolla oli erilaiset ja hienot vaatteet. Unohtaa ei pidä myöskään iltaisin laskettuja tunteja siitä, kuinka kauan isältä menee tulla kotiin eri puolelta Suomea. Nämä pesäpallon ympärille kietoutuneet muistot kuvaavat hyvin elämää, jonka keskelle vajaa 40 vuotta sitten synnyin.

Samaisen pikkutytön mieleen muodostui käsitys aivan omasta maailmasta. Vahvasta yhteisöllisyydestä ja siitä, kuinka asioita tehdään yhteisen hyvän eteen yhdessä niin, ettei ketään jätetä pulaan. Elämän kulkiessa ja pikkutytön kasvaessa on pesäpallo aina ollut enemmän ja vähemmän mukana. Oppimani arvot ja ajatukset ohjasivat työhön sosiaalialalle, lasten, nuorten ja perheiden pariin useamman vuoden ajaksi. Vanhimman lapseni pesäpalloharrastuksen myötä oli luontevaa lähteä mukaan joukkuetoimintaan. Siinä vierähtikin useampi vuosi ja muistojen reppuun jäi roppakaupalla hienoja kokemuksia.

Seuran junioripuolen kehittäminen kiinnosti kovasti. Viime kaudella sain johtokuntaan valitsemisen myötä mahdollisuuden tulla mukaan taitavien ja innokkaiden toimijoiden joukkoon. Heistä jokainen tekee työtä täydellä sydämellä joukkueiden eteen. Elämällä taitaa olla tapana yllättää ja näyttää seuraavia askeleita. Nyt olen sitten tässä. Nöyrin mielin aloittamassa uutta työtäni SiiPessä. Seurassa, jonka keskelle synnyin ja jossa olen kasvanut ja oppinut. Muun muassa oppinut niitä tärkeitä arvoja, joita ovat yhteenkuuluvuuden tunnetta herättävä toiminta, yhdessä tekemisen tärkeys ja laadukkaan harrastustoiminnan tarjoaminen lapsille sekä nuorille.

Pääasiallisesti vastuullani on junioriasioiden ja muiden seuran toimintaan liittyvien asioiden hoitaminen. Toimistolla pyrin olemaan maanantaisin klo 11–18, tiistaisin klo 10–16 ja torstaisin klo 11–18. Moikkaamaan saa ilman muuta tulla. Kannattaa varmistaa paikallaolo vaikkapa viestillä.

Tämä polku on aluillaan. Opittavaa on todella paljon. On hienoa lähteä uuden äärelle, kun ympärillä on ihmisiä, joilla on valtavaa tietotaitoa. Lähdetään porukalla pitämään yllä vahvaa pesäpallokulttuuria ja luomaan lapsille sekä nuorille omia arvokkaita muistoja seuratoiminnasta.

Yhteistyöterveisin,
Merja Säisä, seuran toimistotyöntekijä
merja.saisa(at)siipe.fi
p. 040 912 7494