SiiPe sytyttämässä liikuntakipinää varhaiskasvatuksessa

Siilinjärven Pesis on toteuttanut laajasti päiväkoti- ja koulukierroksia tämän kevään aikana. Kierrokset ovat sisältäneet liikuntatuokion, jossa lapset ovat päässeet harjoittelemaan monipuolisesti liikuntataitoja leikkien ja pelien avulla. Samalla on harjoiteltu pesäpallon alkeita, kuten lyömistä ja heittämistä. Tärkein tavoite on kuitenkin ollut innostaa lapset liikkumaan ja saada onnistumisia harjoitteiden kautta.

Kierrokset ovat tavoittaneet Siilinjärvellä yli 500 iältään 3–6-vuotiasta lasta ja yli 100 kouluikäistä. – Olemme halunneet tavoittaa yhä nuorempia lapsia ja ennaltaehkäistä liikkumattomuutta. Toiveenamme on tuoda liikunta osaksi elämäntapaa ja mahdollistaa harrastamiskokeilut yhä aikaisemmassa vaiheessa. Tästä syystä kierrosten pääpaino on ollut päiväkodeissa, kertoo SiiPen junioripäällikkö Jari Komulainen.

Erinomaista palautetta saanut toiminta jatkuu

Siilinjärven Pesiksen kierrokset ovat saaneet kiitosta päiväkotien työntekijöiltä, lasten vanhemmilta ja erityisesti toimintaan osallistuneilta lapsilta. Lapset ovat innostuneet ja osallistuneet aktiivisesti liikuntatuokioihin, mikä on ilahduttanut ohjaajia suuresti. Liikuntatuokion tietää menneen hyvin, kun lapsille on tullut lämmin ja kasvoilla on iloisia ilmeitä.

Kierrosten aikana lapset ovat saaneet kotiinviemisiksi liikuntapassit yhdessä vanhempien kanssa täytettäviksi. Liikuntapassi oikeuttaa vanhemman katsomaan ilmaiseksi yhden ottelun Mantun pesäpallokentällä yhdessä lapsensa kanssa. Viimeiset liikuntapassit toimitetaan lapsille päiväkotiolympialaisissa, joissa SiiPe on mukana auttamassa järjestelyissä. Tavoite on ensi syksynä jatkaa liikuntakierrosten järjestämistä päiväkodeissa.

Katso videolta tunnelmia seuramme järjestämästä päiväkotikierroksesta!

Lisätiedot:
Junioripäällikkö Jari Komulainen, puh. 040 754 0783, jari.komulainen@siipe.fi