SiiPen perhepesis tarjoaa yhteisiä liikuntahetkiä lapsille ja vanhemmille

Siilinjärven Pesis aloitti syksyllä 2023 perhepesistoiminnan, joka korvasi aiemmin 3–6-vuotiaille suunnatun Naperopesiksen. Samalla myös toiminnan rytmitys muuttui. Nyt toimintaa on tarjolla vuoden aikana kolmena eri ajankohtana, kun aiemmin ryhmät toimivat vain talvella ja kesällä.

PerhePesikseen voivat osallistua oman vanhemman kanssa jopa 2-vuotiaat. Yläikäraja lapsille on viisi vuotta. Toiminnan tarkoituksena on tuoda vanhempia lähemmäksi lasten harrastamista ja tukea yhteistä liikunnallista tekemistä. Myös perheen isommat sisarukset ja isovanhemmat ovat tervetulleita mukaan ohjauksiin.

Iloja ja onnistumisen hetkiä

Toiminnan muutos on herättänyt kiinnostusta ja osallistujamäärää on saatu kasvatettua. Lapset ovat olleet iloisia, kun vanhemmat on saatu pois salin reunalta liikkumaan yhdessä erilaisten pelien, hippojen ja tehtävien myötä.

Myös vanhemmille muutos on ollut virkistävä ja innostumisen merkkejä on ollut hienosti havaittavissa. Liikkumisen taitoja on viety kotiin harjoiteltaviksi. Erityistä kiitosta on tullut siitä, että lasten ikärajoja on laskettu.

Toiminta jatkuu keväällä

Syksyn kokeilua voidaan pitää varsin onnistuneena. Saadun palautteen pohjalta on myös helpompaa kehittää seuran harrastustoimintoja.

Lasten suosikkeja PerhePesiksessä ovat olleet renkaissa ja köysissä roikkuminen, puolapuilla kiipeily ja mäenlasku sekä oman vanhemman kanssa kopittelu, pallon lyöminen ja hännänryöstö. Näitä on taatusti luvassa myös kevään PerhePesis-ryhmissä.

Ilmoittautumisohjeita:

  • Kohderyhmä: 25-vuotiaat yhdessä aikuisen kanssa
  • Aikataulu: kevätkausi starttaa 3.2.2024 ja päättyy 13.4.2024

Ilmoittautuminen alkaa 13.12.2023 ja tapahtuu SuomiSportin kautta. Lisätietoa ryhmistä Perhepesiksen verkkosivulla.

Voit kysellä lisää myös:

Jari Komulainen, puh. 040 754 0783, jari.komulainen(at)siipe.fi
Merja Säisä, puh. 040 912 7494, merja.saisa(at)siipe.fi