SiiPen säpäkät C-tytöt odottavat kovia ja kehittäviä pelejä

C-tyttöjen ringissä on 17 säpäkkää pesäpalloilijaa. Iältään tytöt ovat 13–16-vuotiaita. Moni tytöistä on kopitellut keskenään jo 5-vuotiaista saakka ja pesiksen parissa on taatusti syntynyt elinikäisiä ystävyyssuhteita. Mikä rikkaus hienon lajin rinnalla sekin.

Joukkueen talvikauteen on sisältynyt tehokasta treeniä 5–6 kertaa viikossa. Lajitaitojen lisäksi on kerrytetty voimaa kuntosalilla ja nopeutta juoksutreeneissä Kotkankalliolla. Myös monipuolinen oheisharjoittelu on kuulunut kiinteästi viikko-ohjelmaan. Pelaamisen makuun tytöt ovat päässeet Viinijärveä vastaan Joensuussa, PuPen D-poikien ja NMS-joukkueen kanssa Lippumäessä sekä D-poikien halliturnauksessa Kuopio-hallissa.

– Talviharjoituksissa meno on ollut varsin äänekästä. Punttia on tehty koko talvi ahkerasti. Lajissakin on toivottavasti menty eteenpäin. Kesähän sen sitten näyttää, toteaa vastuuvalmentaja Antti Rönkkö.

Harjoituksissa on talven aikana nähty myös vierailevia tähtiä. Siipettärien päävalmentaja Tommi Luostarinen veti treenit, joissa teemoina olivat sisäpelaaminen ja SiiPen B-tyttöjen pelitapa. Kiteellä Superpesistä pelaava Samu Vainikainen kävi näyttämässä tytöille etenemisen mallia. Myös seuran junioripäällikkö Jari Komulainen on ollut harkka-apuna jo pariin otteeseen.

Treenaamisen vastapainoksi talveen on sisältynyt mm. joukkuepäivä pikkujouluteemalla, laskiaisrieha, jännittävää jousiammuntaa ja hyvää ruokaa.

Valmennusnelikossa vaikuttavat Antti Rönkkö, Kari Pakkanen, Kari Katainen ja Jenna Väistölä. Joukkueenjohtajina toimivat Suvi Huttunen ja Heidi Katainen sekä rahurina Mia Salmela.

Kesäkivaa kolmessa sarjassa

Pian alkava pesiskesä tulee tarjoilemaan tytöille runsaasti reissuja ja pelejä. Itäisen alueen C-tyttöjen aluesarjan lisäksi on luvassa SM-karsintasarjan ja Naisten Suomensarjan pelit. Karsintasarjasta lähdetään hakemaan paikkaa Nuorisoleirin kilpasarjaan. Suomarin osalta odotuksena on kovat ja kehittävät pelit.

– Kesän päätähtäin on ehdottomasti SM-sarja ja Nuorisoleiri. Suomariin lähdetään haastamaan rohkeasti nuorella porukalla. Ainakin kiusataan muita, mainitsee valmentaja Kari Katainen.

Nuorisoleirille Ouluun C-tytöt lähtevät kahdella joukkueella. Lisäpelureita saadaan SiiPen D-tytöistä. Leiristä tulee taatusti kiva kokemus. Osalle se toki on hieman haikeakin hetki, kun edessä on viimeinen pesisleiri pelaajan roolissa.

Kotipeleissä joukkueen tukikohtana toimii pääsääntöisesti POP Areena. Suomarin pelit Siipettäriä vastaan pelataan Mantulla. Pelikausi alkaa SM-karsintasarjan pelillä su 7.5. klo 14.00, kun vastustajaksi POPille saapuu IPV. Toivottavasti koko kylä saapuu kannustamaan!

Joukkueen pesismatkaan pääset mukaan myös instassa @siipe_ct

C-tyttöjen nettisivu

Joukkuetta tukemassa:

  • Fin-Turbo Oy
  • Fysioterapiapiste
  • JediSoft Oy
  • Kauneuspiste Pakkanen
  • Kuopion Laakeri Oy
  • Osuma Henkilöstöpalvelut
  • Pieni Hieronta Paikka
  • Remonttityö Ronkainen Oy