Syksyllä startannut pesiskoulu oli onnistunut kokeilu – jatkoa luvassa keväällä

Monilta kesiltä tuttu 6–10-vuotiaille kohdennettu SiiPen pesiskoulu starttasi tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös syksyllä. Seura halusi näin mahdollistaa ympärivuotisen harrastamisen lapsille, jotka eivät ole mukana joukkuetoiminnassa, mutta pesäpallo lajina kuitenkin kiehtoo. On ehdottoman tärkeää, että lapsille löytyy erilaisia harrastuspolkuja. Myös sellaisia, jotka eivät tähtää kilpaurheiluun.

Syksyn kynnyksellä oli vielä epävarmaa, saadaanko riittävä osallistujamäärä kasaan. Lopulta pesiskoulun osallistujamäärä yllätti positiivisesti. Ryhmään saatiin 15 innokasta lasta ja jokaisella kerralla oli vähintään pesisjoukkueellisen verran liikkujia mukana.

– Onnistuneen kokeilun jälkeen voimmekin nyt luottavaisin mielin edetä kohti kevättä ja kesää ja laittaa tarjolle uudet pesiskouluryhmät, kertoo innostuneena junioripäällikkö Jari Komulainen.

Pesiskoulussa pidetään hauskaa ja pelataan paljon

Syksyn ensimmäisellä kerralla tehtiin yhdessä ryhmäsäännöt, joissa painotettiin toiminnallisuutta, hauskanpitoa ja toisen huomioon ottamista. Näitä sääntöjä noudatettiin hienosti koko syksyn ajan. Ryhmäkerrat olivat ennakkoon teemoitettuja. Jokaisella kerralla tarjottiin myös pelaamisen mahdollisuus.

– Erityisen ylpeä olen meidän pesiskouluohjaajistamme, jotka ovat kasvattaneet omaa rooliaan ohjauskertojen edetessä. Lasten on ollut tosi helppo lähestyä aikuisia. Ohjaajille parasta työssä on ollut nähdä lasten löytävän omia vahvuuksiaan onnistumisten kautta, kertoo Komulainen.

Pesiskoulussa opittujen monipuolisten liikunta- ja lajitaitojen ansiosta lasten on halutessaan hyvin helppoa liittyä mukaan joukkuetoimintaan. Pesiskoulu onkin toiminut monelle lapselle erinomaisena ponnahduslautana pesäpalloharrastuksen pariin yhdessä oman kaverin kanssa.

Ilmoittautumisohjeita:

  • Kohderyhmä: 6–10-vuotiaat lapset
  • Aikataulu: kevätkausi starttaa 5.2.2024 ja päättyy 15.4.2024

Ilmoittautuminen alkaa 13.12.2023 ja tapahtuu SuomiSportin kautta. Lisätietoa ryhmästä Pesiskoulun verkkosivulla.

Voit kysellä lisää myös:

Jari Komulainen, puh. 040 754 0783, jari.komulainen(at)siipe.fi
Merja Säisä, puh. 040 912 7494, merja.saisa(at)siipe.fi