Siipettäret hyvällä tiellä kesää ajatellen

Siipettärien ja B-tyttöjen kauden 2023 joukkue aloitti yhteiset harjoitukset syyskuun lopussa. Pelaajat harjoittelevat viikoittain 6–10 kertaa. Määrä vaihtelee työn, koulun sekä yksilön kokonaiskuorman mukaan. Yksilötasolla pelaajat ovat käyneet valmennuksen kanssa läpi omat kehityskohteensa. Harjoittelun sisältöä ja rytmiä muokataan näiden asioiden sekä testitulosten perusteella.

Oleellisena osana urheilijana kehittymistä pelaajat seuraavat omaa kuormitustaan ja panostavat entistä enemmän palautumiseen sekä ravintoon. Kuormituksen kanssa pitää jatkuvasti olla hereillä, jotta se ei kasva tai vähene liian nopeasti. Lisäksi meidän on pystyttävä pitämään kuormitus lajia ja kisakautta vastaavalla tasolla. Näin valmentajan näkökulmasta levossa ja etenkin ravinnon määrässä pelaajiston pitää pystyä vielä parantamaan.

Joukkueena olemme käyneet läpi yksilöiden ja joukkueen arvoja, jotka luovat pohjan kaikelle meidän tekemiselle. Lisäksi olemme käyneet ajankohtaan nähden jo paljon läpi pelillisiä asioita. Tavoitteena on saada meidän pelaaminen niin selkeäksi kesään mennessä, että teemme peleissä pelitavan mukaisia ratkaisuja ilman liikaa miettimistä. Fysiikkaharjoittelussa olemme tehneet yhden pidemmän maksimivoimajakson ja yhden nopeusvoimajakson. Lopputalven rytmitykset tehdään yksilöllisesti tammikuun testitulosten ja pelaajan roolin sekä kehityskohteiden perusteella.

Harjoittelussa olemme painottaneet sisäpelissä etenemistä, lyöntitaitoharjoittelua sekä toistovarmuuden kehittämistä. Ulkopelissä painotus on ollut toistovarmuudessa sekä heittämisen laadussa ja tehossa. Näiden asioiden lisäksi on tärkeää pitää pelaaminen sekä havainnointi mukana koko talven, jotta lähes pelinomaisia tilanteita kertyy iso määrä. Isolle kentälle emme pääse harjoittelemaan talvikaudella ollenkaan, mutta teemme asiat saliolosuhteissa niin hyvin kuin mahdollista. Isoin ero on, että etäisyydet ovat paljon lyhyemmät ja alusta on erilainen.

Leiriviikonloppuja olemme pitäneet viisi kappaletta. Näinä viikonloppuina ohjelmaan tulee treenien lisäksi muutakin ohjelmaa, esimerkiksi kirjoitustehtäviä, palavereita sekä joukkueen yhteistä aikaa treenien ulkopuolella. Joukkueen jäsenet ovat toisilleen hyvin tuttuja ja meillä kaikilla on samankaltaisia arvoja ja kiinnostuksen kohteita. Meille on tärkeää, että jokainen voi olla aivan oma itsensä, ja että teemme asioita joukkueen eteen. Minulla on tunne, että olemme tämän suhteen hyvällä tiellä ja voimme jatkaa työntekoa kohti tavoitetta, jonka lyömme lukkoon seuraavalla leirillä helmikuun alussa.

– Tässä joukkueessa pelaajien hyvinvointiin panostetaan niin treenatessa kuin myös treenien ulkopuolella. Sen vaistoaa joukkueesta kaikessa tekemisessä. Treenaamaan on aina kiva tulla ja porukka on hyvin motivoitunutta paiskimaan töitä! Hyvällä tiellä ollaan kesää ajatellen, kiteyttää ajatuksiaan Siipettäriin paluun tehnyt Roosa Vesalo.

Pesisterveisin,
Tommi Luostarinen, pelinjohtaja ja valmentaja

Tutustu joukkueisiin:
Siipettäret
B-tytöt