Siilinjärven Pesiksen junioripäälliköksi Jari Komulainen

Rakennamme SiiPessä kestävää tulevaisuutta tietäen, että meillä on huippujunnuja sekä tytöissä että pojissa. Kasvun ja menestyksen tueksi haimme joulukuussa 2022 seuraamme reipasta ja rohkeaa junioripäällikköä vastaamaan laadukkaasta juniorityöstä. Myös SiiPen junnuilla oli tarkat toiveet junioripäällikön suhteen. Junioritoimintamme kehittäminen pääsee entistä kovempaan vauhtiin, kun junioripäälliköksi valittu Jari Komulainen aloittaa tehtävässään helmikuussa 2023.

Jari Komulainen on 31-vuotias, positiivisesti asioihin ja intohimoisesti pesikseen suhtautuva siilinjärveläinen. Jari perheineen asuu tällä hetkellä Toivalassa. Synnyinkoti löytyy Kuhmosta, jossa myös miehen pesisinnostus on aikoinaan saanut alkunsa. Koulutukseltaan Jari on sairaanhoitaja ja viimeiset seitsemän vuotta ovatkin hujahtaneet hoitotyön parissa.

Sotkamon urheilulukion kasvatilla on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus pesäpallosta pelaajan roolissa. Jari on edustanut pelaajana tai valmentajana yhdeksää eri pesisseuraa eri puolilla Suomea. Superpesiksestä löytyy kokemusta myös valmentajana. Hän on toiminut pelinjohtajana Naisten Superpesiksessä ja lisäksi valmentajana useassa juniori-ikäluokassa sekä pesiskoulurehtorin sijaisena. NPVT-tutkinnon lisäksi Jari on suorittanut liikunnanohjauksen perustutkinnon.

– Omat urahaaveeni nimenomaan pesäpallovalmennuksen parissa lähtivät hiljalleen selkiytymään, kun toimin Joensuun Mailan Miesten Superpesisjoukkueen kakkospelinjohtajana ja voitimme pronssin vuonna 2016, taustoittaa Jari.

Jalkautumista joukkueiden arkeen ja käytännön kehittämistä

Pesis on ollut Jarille aina rakas harrastus ja hänestä tuntuu hyvältä aloittaa työt kokoaikaisena seuratyöntekijänä. – On upeaa päästä tekemään töitä seurassa, jossa arvostetaan junioritoimintaa. Myös seuran arvomaailma kohtaa ajatusteni kanssa, Jari mainitsee.

Ihan ensimmäiseksi Jari haluaa jalkautua joukkueiden ja seuratoimijoiden arkeen. Luvassa on myös määrätietoinen strategia siitä, miten saamme lisää harrastajia, miten harrastustoiminta pysyy laadukkaana ja mitä muuta harrastustoimintaa voimme tarjota lapsille sekä perheille.

– Tavoitteenani on tehdä työtä avoimin mielin ja hyvällä hengellä. On tärkeää, että meillä on seura, jossa harrastajien on hyvä olla. Minuun voi olla yhteydessä matalalla kynnyksellä ja tulla juttelemaan toimistolle tai kentän laidalle. Antoisia hetkiä harjoituksiin ja pelitapahtumiin, toivottaa Jari seuraväelle.

Seurassamme keskeistä on laaja ja kilpailoinen juniorityö, joka kasvattaa koko aikuisiän kestävään liikuntaan, urheiluun ja seuratoimintaan. Junioripäällikön rekrytointi on keskeistä myös valitun strategian näkökulmasta.

– Pakko olla kiitollinen ja iloinen siitä, minkälaisen huippuvahvistuksen saimme seuraamme. Jari on kovan luokan ammattilainen. Ehkä tärkeintä hänen kohdallaan on seurasydän ja rakkaus lajiin. Saamme varmasti jatkossa nauttia Jarin ammattitaidon tuomasta kehityksestä junnujen parissa, toteaa seuran puheenjohtaja Tero Karttunen tyytyväisenä.

Junioripäällikön työsuhde on kokoaikainen ja toistaiseksi voimassa oleva. Päätehtävänä on suunnitella, organisoida ja koordinoida seuran junioritoimintaa. Käytännössä työtehtäviin kuuluu:

  • napero- ja junnupesiksen ohjaaminen sekä niiden hallinnointi ja markkinointi
  • juniorivalmennuksen kehittäminen ja ylläpito
  • alueellinen junioritoiminnan kehittäminen ja yhteistyö seurakehittäjän kanssa
  • junioritoiminnan hallinnointi
  • juniorijoukkueiden kanssa toimiminen, sis. valmentajakerhot ja valmentamisen tukeminen joukkueissa
  • koulu- ja päiväkotikiertueet ja seuran edustaminen mm. harrastemessuilla

Katso videolta junnujen mietteet

Lisätiedot
Tero Karttunen, seuran puheenjohtaja
tero.karttunen(at)siipe.fi
p. 040 590 1579