SiiPen tuomarivastaavana jatkaa Jarmo Pöllänen

SiiPe on tehnyt kolmen vuoden jatkosopimuksen Jarmo “Jippo” Pölläsen kanssa tuomarivastaavan tehtävistä. Seuran juniorituomarit saavat siis jatkaa tuomaritehtäviään ja niissä kehittymistä Jipon jämäkässä ohjauksessa ainakin vuodet 2024–2026.

Kausi 2023 sujui tuomarivastaavan linssien läpi katsottuna Siilinjärvellä erinomaisesti. Kaikkiin peleihin löytyi tuomarit ajoissa ja vastoinkäymisiltä vältyttiin.

– Nuorten tuomareiden kanssa mentiin isoja harppauksia eteenpäin. Olen tosi ylpeä siitä tilanteesta, mikä meillä seurassa tällä hetkellä on. Ensi kesäksi on osalle tuomareista tulossa tason nostoja tuomarikortteihin, toteaa Jippo mielissään.

Ennen kesää tuomarivastaavalla on toiveissa järjestää nuorille tuomareille kenttäkoulutusta. Varsinkin heille, jotka vasta aloittelevat tuomareina. Nuorille tuomareille on tulossa myös aiempaa enemmän vastuuta.

– Tulevalta kesältä odotan hyviä pelejä ja tuomarointeja. Muistattehan kaikki toimijat, kannustajat ja myös pelaajat, että ilman tuomareita ei pelata yhtään peliä. Tuomareiden merkitys on korvaamaton, Jippo painottaa.

Tuomarivastaavan jalkautuminen pelikentille lanseerattiin seurassa kesällä 2023. Jippo kävi kesän aikana tarkkailemassa miltei kaikki peleissä toimineet juniorituomarit. Pelien jälkeen he saivat suullista palautetta heti kentällä ja jälkikäteen vielä kirjallistakin palautetta. Tuomarivastaavalle annettiin myös oikeus puuttua epäasialliseen käyttäytymiseen.

– Ilman muuta minulla on jatkossakin tarkoituksena jalkautua mahdollisimman paljon kentille tarkkailemaan pelejä, lupaa Jippo.

Seurassa on melko hyvä tilanne tuomareiden määrän suhteen. Toki ei olisi pahitteeksi, jos tuomareita löytyisi vieläkin enemmän. Kesällä junioreilla on paljon pelejä ja leirejä samaan aikaan, mikä väistämättä näkyy tuomaritilanteessa.

– Aikuistuomareita pitäisi saada rekrytoitua pikkuisen enemmän. Myös seuran edustusjoukkueiden soisi ottavan tuomaroinneista aiempaa enemmän koppia, Jippo toivoo lopuksi.

Teksti: Suvi Huttunen
Kuva: Lauri Kuosmanen