D-tyttöjen joukkueesta löytyy harjoitusmotivaatiota ja taistelutahtoa

D-tytöissä pelaa 17 aktiivista tyttöä, joilla on 3–8 vuotta pesisuraa jo takana. Tytöt ovat syntyneet vuosina 2010 ja 2011.

Tytöt harjoittelevat neljä kertaa viikossa. Kolme harjoituskertaa keskittyy lajiin ja neljäs käytetään hikoilemalla punttisalilla. Kesällä D-tytöt lähtevät pelaamaan Itäisen alueen aluesarjaa niin peli- kuin kilpasarjaankin. Myös Suurleirille matka on jo suunniteltu ja ilmoittauduttu Ouluun heinäkuun alkupuolella.

Syksyn harjoittelulle joukkue otti hyvän startin lmatralla leiriviikonlopun merkeissä. Tytöt saivat harjoitella Ukonniemi Areenalla ja pelata pari harjoituspeliä paikallisten seurojen kanssa. Majoituspaikkana toimi Imatran kylpylä.

Syksyn ja kevään harjoitteluun on sisältynyt paljon ulko- ja sisäpeliharjoitteita. Harjoituspelejä hallissa on päästy pelaamaan jo nelisen kertaa ja pari olisi toivottavasti edessä kevään aikana. Harjoituspelejä joukkue on pelannut Lippumäen palloiluhallissa PuPen C-tyttöjä vastaan. Viisi PuPen D-ikäistä tyttöä liittyi harjoitusrinkiin tällä kaudella. He pelaavat SiiPen D-tytöissä ainakin ensi kesän ajan.

Harjoitusmotivaatio on tytöillä korkealla ja kehittymistä viime vuoteen nähden on ollut huomattavissa niin harjoituksissa kuin peleissäkin. Taistelutahtoa on nähty jopa viime vuotta enemmän, kun harjoituspelitkin pelataan reilusti ja viimeiseen asti. Pelihän ei ole voitettu eikä hävitty ennen tuomarin viimeisiä vihellyksiä. Harjoituspelit tuovat hyvin esille asioita, joissa on kehitytty, mutta myös sen, mitä pitää vielä kevään ja kesänkin aikana harjoitella.

Vanhemmat ovat olleet aktiivisesti mukana rahan hankkimisessa ensi kesän pelireissuja ja leiriä varten. Myyntikampanjoita on ollut useita ja jokainen on ottanut vastuuta vuorollaan kampanjoiden läpiviemisessä. Esimerkiksi lumitalkoita ja liikenteenohjausta on tehty myös talven aikana rahakirstun täyttämiseksi.

Joukkuetta luotsaavat hyvällä meiningillä valmentajat Hanna Lyytinen, Timo Kiiski, Venla Kontro ja Anni Lukkarinen. Joukkeenjohtajina häärivät Anu Häiväläinen ja Anne Puurunen sekä rahastonhoitajina Viivi Snellman, Samppa Kontro ja Erik Forsström.

Katso myös D-tyttöjen verkkosivu.